Przystawki
SIEKANY TATAR Z ŁOSOSIA
49,00
siekany łosoś norweski, podgrzybki marynowane, cebula, ogórek marynowany, chleb na zakwasie, masło
Polecamy z kieliszkiem wina Turnau Solaris 26,00
SIEKANY TATAR Z POLĘDWICY WOŁOWEJ
53,00
siekana polędwica wołowa, podgrzybki marynowane, żółtko, czerwona cebula, marynowany ogórek, musztarda Dijon, chleb na zakwasie, masło
Polecamy z kieliszkiem wina Juan Carrau Tannat 24,00
PIEROGI Z WOLNOPIECZONĄ KACZKĄ (3 szt.)
25,00
sos demi glace, oliwa szczypiorkowa, ser Grana Padano
DESKA SERÓW REGIONALNYCH Z OBROWCA (dla 2-3 osób)
53,00
3 rodzaje serów, oliwki Jumbo, prażone migdały, daktyle, owoce sezonowe, domowa chałka
ZESTAW CHRUPIĄCY
45,00
frytki z batatów, paluszki serowe, krążki cebulowe, nachosy, salsa pomidorowa, sos czosnkowy
SWOJSKA DESKA dla 2 osób
43,00
domowy pasztet z kaczki, grillowany bekon, chutnej z czerwonej cebuli, ogórki z czosnkiem i koperkiem, chleb na zakwasie
Polecamy z deską degustacyjną Klasztornej Wódki 24,00
Zupy
BULION Z LEŚNYCH GRZYBÓW Z PIEROŻKAMI
28,00
uszka z wolnoieczoną kaczką, consome z borowika, natka pietruszki
KREM Z PIECZONEJ CZERWONJE PAPRYKI
28,00
dojrzewający kozi ser / oliwa szczypiorkowa
W KAŻDĄ NIEDZIELĘ SERWUJEMY
ROSÓŁ Z KACZKI Z DOMOWYM MAKARONEM
26,00
ZUPA DNIA
Dania
BIESIADA MIĘSNA dla 2-3 osób
129,00
antrykot długodojrzewający, polędwiczka wieprzowa, filet z kurczaka, warzywa z grilla, ziemniaki opiekane z czosnkiem i rozmarynem, sos własny z dodatkiem czerwonego wina
Polecamy z kieliszkiem wina Gran Maestro Primitivo 23,00
STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ
115,00
grilowana młoda sałata rzymska, puree ziemniaczane, masło truflowe, sos demi glace pierzowy
Polecamy z kieliszkiem wina Maestro Primitivo 23,00
ŻEBERKA W MIODOWYM SOSIE WHISKY BBQ
59,00
puree ziemniaczane, zasmażana kapusta z boczkiem
Polecamy z kieliszkiem wina Reserve de Marande Cabernet 22,00
KACZE UDKO CONFIT
52,00
marynowany burak, domowe kluski śląskie z masłem i pietruszką, leczone jabłko z musem z malin
Polecamy z kieliszkiem wina Juan Carrau Tannat 24,00
CHRUPIĄCY SCHABOWY
49,00
panko, ziemniaki z wody z masłem i koperkiem, młoda kapusta zasmażana
OPOLSKA ROLADA WOŁOWA
58,00
kluski śląskie, sos własny, modra kapusta z boczkiem
Polecamy z kieliszkiem wina Lamita Malbec 22,00
FILET Z KURCZAKA W PANKO
45,00
sos romesco (na bazie pieczonej papryki i pomidorów) salsą z marynowanego ogórka i kaparów, koperek
Polecamy z kieliszkiem wina Paranga 22,00
BURGER MASKOWY z wołowiną długodojrzewającą
46,00
wołowina długodojrzewająca, bułka domowego wypieku, ser cheddar, sałata, pomidor, krążki cebulowe, sos autorski, sezam
Polecamy z piwem rzemieślniczym Maskowe Jasne 22,00
BURGER Z SZARPANĄ KACZKĄ
46,00
chutney z czerwonej cebuli, szpinak, kiełki słonecznika, pomidor, majonez truflowy
Polecamy z kieliszkiem wina Veramonte Pinot Noir 23,00
PAPPARDELLE Z GRILOWANYM ŁOSOSIEM
53,00
cukienia, sos śmietanowy z zielonym pesto, pomidorki cherry, parmezan
Polecamy z kieliszkiem wina Saint Clair Origin 25,00
PARMIGIANA
39,00
zapiekany bakłażan, sos pomidorowy, parmezan, ser mozzarella
PLACEK PO WĘGIERSKU
48,00
gulasz wołowy, 3 placki ziemniaczane, kwaśna śmietana
Polecamy z kieliszkiem wina Veramonte Pinot Noir 23,00
DOMOWE PIEROGI
34,00
ziemniaki, twaróg, cebulka, śmietana
PIECZONY FILET Z HALIBUTA
69,00
francuski sos beurre blanc, młode ziemniaki z koperkiem, sezonowe warzywa
Polecamy z kieliszkiem wina Turnau Solaris 26,00
DODATKI
FRYTKI Z BATATÓW
18,00
FRYTKI STEKOWE
15,00
GRILLOWANE WARZYWA
18,00
ZIEMNIAKI Z WODY LUB PIECZONE
18,00
MIKS SAŁAT
18 ,00
GRILLOWANE WARZYWA
18,00
KRĄŻKI CEBULOWE
18,00
PALUSZKI SEROWE
20,00
SaLaty
SAŁATA CEZAR
44,00
grillowany filet z kurczaka, sałata rzymska, bekon, czerwona cebula, grzanki razowe, sos z dodatkiem anchois, Grana Padano D.O.P.
Polecamy z kieliszkiem wina Saint Clair Sauvignon Blanc 25,00
SAŁATA CEZAR Z ŁOSOSIEM
49,00
pieczony filet z łososia, sałata rzymska, sos z dodatkiem anchois, grzanki razowe, pomidory czereśniowe, Grana Padano D.O.P.
Polecamy z kieliszkiem wina Anselmann Riesling 24,00
SAŁATA Z DOJRZEWAJĄCYM KOZIM SEREM
46,00
rukola, szpinak, granat, pomidorki koktajlowe, czerwona cebula, aromatyczny dressing, domowa chałka
Polecamy z kieliszkiem wina 1502 Da Vinci Rosato 22,00
QUINOA
39,00
komosa ryżowa, miks świeżych sałat, fasola edamame, awokado, brokuł, ogórek, pomidor, rzodkiewka, vinaigrette cytrynowy
DESERY
SZARLOTKA NA CIEPŁO Z GAŁKĄ LODÓW WANILIOWYCH
26,00
FONDANT PISTACJOWY Z BIAŁEJ CZEKOLADY I MUSEM MALINOWYM
28,00
BROWNIE Z WIŚNIAMI I GAŁKĄ LODÓW WANILIOWYCH
28,00
PUCHAREK LODÓW Z MUSEM MALINOWYM I BITĄ ŚMIETANĄ
24,00